Inkten

Rond 1834 werd de eerste industrieel vervaardigde tekeninkt op de markt gebracht. De veren pennen werden vervangen door stalen schrijf- en tekenpennen en de kwaliteit van de inkt moest verbeterd worden. Ze werden watervast en er kwamen nieuwe kleuren op de markt. Voorheen waren de inkt voornamelijk zwart en sepia. Het tegenwoordige scala zwarte inkten is erg groot, er zijn diverse kwaliteiten op de markt. De gekleurde tekeninkten worden nog steeds verbeterd , zo zijn er inkten op waterbasis maar ook gekleurde tekeninkten voor b.v. plastic, watervast en kleurecht.

Royal Talens
INKTEN
Gekleurde en zwarte tekeninkten. Om te schetsen, tekenen of schrijven

Royal Talens
OOST-INDISCHE INKT
Een hoge kwaliteit tekeninkt op basis van de beste kwaliteit pigmenten en schellak. Geeft een diepzwart resultaat. Is na droging watervast en is lichtecht. Ook geschikt voor kalligrafie.

BENODIGDHEDEN
Het assortiment tekenpennen is in de afgelopen eeuw flink uitgebreid. De specifieke eigenschappen van een pen en hoe hij tekent worden bepaald door het soort pennetje en de inkttoevoer. Zo zijn rietpennen zeer geschikt om mee te schetsen en te tekenen maar voor precies detailwerk kan beter een stalen pennetje gebruikt worden.

CALLIGRAFEREN
De Chinese en Japanse kalligrafie is een traditionele kunst die is geworteld in eeuwen van discipline en oefening. De beste voorbeelden kenmerken zich door een buitengewone souplesse en beheersing. Ingewikkelde karakters die uit één streek worden opgebouwd. De fijnzinnige voorbeelden tonen een combinatie van technische virtuositeit en kennis van de aard van het onderwerp.

INKTSTAAF ZWART
Chinese tekeninkt, oplosbaar in water, aanwrijven op inktsteen. Uit roet van grenenhout. Zwarte inktstaaf met Chinese tekens. Harde inktstaaf, studiekwaliteit.

INKTSTAAF KLEURSET
Doosje met 6 kleuren Chinese tekeninkt in staafvorm, te weten: geel, rood, wit, blauw, groen en zwart.

CHINESE WRIJFSTEEN
Voor het aanwrijven van de tuschestaaf. Rechthoekige wrijfschaal met geleidelijke verdieping zonder deksel. 13,5 x 7,5 cm.
Benodigdheden  in ons assortiment:

  • Kroontjespennen
  • Rietpennen
  • Penhouders
  • Diverse papiersoorten.

 

Facebook