Papier en Karton

Cellulose is de belangrijkste grondstof voor de productie van het papier, het is een organische stof. Men onderscheidt de cellulose die uit katoenlinters wordt gewonnen en de cellulose die uit hout wordt gewonnen, voornamelijk naaldhout. Om cellulose te kunnen winnen uit hout moet het zuur uit de houtpulp (lignine) chemisch worden afgebroken. Lignine is verantwoordelijk voor verkleuring en veroudering van het papier. De zuurgraad van het papier wordt uitgedrukt in pH: van pH 0,0 tot 6,5 is zuur en van pH 7,5 tot pH 14,0 is alkalisch en wordt “zuurvrij.

SCHETS- EN TEKENPAPIER

Diverse kwaliteiten, kleuren en formaten.

VELLEN
Vellen teken- en schetspapier variërend van het formaat 48 x 62.5 tot 100 x 140. In diverse kwaliteiten en kleuren.

ROLLEN
Rollen schets- en tekenpapier en Chinees tekenpapier in diverse maten van 33 cm. tot 240 cm. breed. Ideaal voor het werken op groot formaat.

BLOKKEN
Blokken en boeken met diverse kwaliteiten papier in veel verschillende maten. Om bijvoorbeeld in te schetsen of mee te nemen op reis.

GEKLEURD PAPIER
Diverse soorten gekleurd papier geschikt voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld voor pasteltekenen, schetsen of het maken van maquettes.

OLIE- EN ACRYLPAPIER
Papier met een coating of papier met een zwaar gramsgewicht geschikt voor het schilderen met acrylverf en olieverf, zowel als losse vellen als op blok verkrijgbaar.

SCHETS- EN TEKENPAPIER
Diverse kwaliteiten, kleuren en formaten, zowel als losse vellen als op blok verkrijgbaar.

AQUARELPAPIER
De aquareltechniek stelt een aantal eisen aan papier: aquarelverf is glacerend opdrogende lijmverf die met behulp van Arabische gom of andere in wateroplosbare kleefstoffen vervaardigd wordt en die met behulp van water op het papier wordt aangebracht. Het papier moet dus in staat zijn om veel vocht te absorberen zonder dat het golft, of dat de kleuren gaan vloeien. Door een goede verlijming kan dit worden voorkomen. De verlijming zorgt ervoor dat de pigmentkorrels op het oppervlak blijven liggen  terwijl het vocht in het papier zakt. De beste kwaliteiten aquarelpapier worden uit 100% katoen of linnen vervaardigd.
Bij het opspannen van aquarelpapier het vel aan beide zijden nat maken. Zwaar gelijmd papier ongeveer tien minuten in koud water leggen. Leg het papier vervolgens op een plank, neem het overtollige water op met een spons en breng het reeds bevochtigde papierplakband aan.

PASSE-PARTOUTKARTON
Museumkarton heeft een breed toepassingsgebied en is als passe-partoutkarton voor het conserverend inlijstwerk, tussenlegvellen, steunvellen, presentatie etc. zeer geschikt. Museumkarton is in lagen opgebouwd volkernmateriaal, dit in tegenstelling tot passe-partoutkarton waar het dekblad in de regel op een kern wordt gelijmd.

MUSEUMKARTON
In lagen opgebouwd volkernmateriaal, kern heeft dus dezelfde kleur als bovenblad.

PASSE-PARTOUTKARTON
Al dan niet zuurvrije kern met een geplakt bovenblad. Over het algemeen een witte kern met gekleurd dekblad.
In ons assortiment  hebben wij ook passe-partoutkarton opgenomen met een witte buitenzijde en een gekleurde kern.

FOAMBOARD EN OVERIGE SOORTEN PAPIER EN KARTON
Naast de soorten papier voor specifieke toepassingen is er een grote groep papiersoorten die niet onder één noemer zijn te vangen. Ons assortiment bestaat onder andere uit foamboard in diverse wit-zwart combinaties, groottes en doorsneden, grijskarton en enkele bijzondere papiersoorten.

Facebook